Poetul Adrian Păunescu a murit – nu te vom uita maestre


Inainte de a da stirea vreau sa zic si eu cateva cuvinte despre ceea ce a fost si este pentru noi ADRIAN PAUNESCU,
a fost si este un om demn, integru, respectabil …
a fost si este un ROMAN ADEVARAT, un adevarat fiu al NEAMULUI ROMANESC.
a fost si este un poet desavarsit, ceea ce cred eu, ca se poate incadra cu usurinta la clasicii poetii ai Romaniei,
a fost si este un simbol cu care Romania si romanii se pot mandrii,
partea proasta sau trista este ca a murit un simbol al Romaniei si nu se mai naste altul in locul lui.

Astazi nu a murit un poet al Romaniei, astazi a murit un simbol si pana la urma o parte din noi romanii….nu te vom uita niciodata maestre…. adio…

„”Astăzi 5 noiembrie la ora 7.15 inima maestrului a încetat să bată. După nenumărate tentative de resuscitare a trebuit să ne declarăm învinşi şi maiestrul a plecat dintre noi”l”, a anunţat prof. dr. Şerban Brădişteanu.

Noaptea trecută, inima poetului s-a oprit din nou, de mai multe ori, iar medicii declarau că boala lui depăşeşte resursele terapeutice ale spitalului.

În vârstă de 67 de ani, Păunescu a fost internat la 26 octombrie în secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, cu probleme la mai multe organe vitale, cauzate de un edem pulmonar. Păunescu avea insuficienţă renală, hepatică şi cardiacă.

Poet, publicist şi om politic român, Adrian Păunescu s-a născut pe 20 iulie 1943, în localitatea Copăceni, din judeţul Bălţi, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei la Bârca, în judeţul Dolj.

De-a lungul vieţii, Adrian Păunescu a scris zeci de volume de poezii, fiind apreciat pentru uşurinţa de a compune versuri. „Repetabila povară” („Rugă pentru părinţi”), „Iubiţi-vă pe tunuri”, „Aruncarea în valuri” sau Totuşi iubirea” sunt doar câteva din poeziile care au rămas în memoria românilor. Multe din creaţiile sale au fost puse pe muzică de artişti români importanţi, precum Vasile Şeicaru, Ştefan Hruşcă sau Nicu Alifantis.


Sursa: realitatea

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

    ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns