Senzationalul cautat de presa romaneasca si televiziuni


Presa din Romania a lasat la o parte profesionalismul si s-a apucat de senzational sau de crearea de stiri asa-zise senzationale, care pentru un om cu capul cat de cat pe umeri li s-ar parea bazaconii. Ati vazut si probabil ati si dat click pe titluri pompoase pe care le gasiti pe siteurile de stiri care ori sunt partenere intre ele ori fac parte din acelasi trust. Eu m-am saturat si probabil mai multi s-au saturat de titluri gen : „Soc !” ; „ULTIMA ORA! Anunţ fara precedent facut de x-ulescu” ; „Incredibil !!!” ; „Anunt Important” ; „Senzational !” ; ca mai apoi dupa ce ai dat clickul, vezi ca nu este nimic important si ca articolul este scris pentru oamenii cu 2 neuroni si jumatate, de oamenii cu acelasi numar de neuroni.


Poate ati observat ca in ultimele saptamani televiziunile din Romania s-au apucat sa vorbeasca de o problema „foarte delicata”, cine este regele tiganilor , mie si restul de 18 milioane de romanii ne pasa de furturile facute de politicieni, stirile care sa ajute comunitatea, stiri care sa demaste hotii din sistem, stiri despre mersul prost al economiei, de ce Victor Ponta nu se tine de promisiuni si de Basescu fac campanie electorala in timpul mandatului, dar si alte stiri cu adevarat de interes public, nu cine este regele tiganilor si acela recunoscut numai de o parte mica din tigani.


Singura televiziune cat de cat obiectiva si profesionala este Digi24, sincer nu i-am vazut sa sara calul niciodata, speranta de profesionalism in Romania este mica, dar ne mai ajuta catvea sclipiri din acestea de mentalitate de profesionist si moralitate de jurnalist.

Concluzia ar fi ca noi poporul roman, sa incurajam mai mult profesionalismul in presa si sa denigram asa-zisi ziaristi.

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns