V-am localizat ! Unde sunteti ?


avian-prabusit-munti-iovan
Cum esti localizat in Romania !
La noi in Romania esti localizat in felul urmator, STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale), te localizeaza prin sistemul operatorilor telecom (ceea ce poate sa o faca si orice operator telecom), gasire dupa celula telecom.
Aceasta celula este spatiu delimitat in care un terminal are semnal de la o statie anume, trecand la urmatoarea statie de emisie, intri in alta celula telecom, care este asignata la o alta statie (antena) emitenta si asa mai departe.
In munti aceste statii (antene) sunt mult mai puternice pentru a face fata muntilor si deci aceasta celula acopera mai mult teren, decat sa zicem 10 km ca arie la deal, va fi 100 de km la munte.
SRI are capacitatea si tehnologia sa gaseasca o persoana dupa telefonul mobil cu aproximare de cativa centimetri, dar cadrul legislativ nu ii permite, numai dupa obtinerea unui mandat se poate incepe procedura, procedura de obtinere a unui mandat, ar dura mult timp.

Serviciul special de tip international care repera orice accident aviatic pe baza gps-ul ce se afla la orice avion care se pare ca lipseste la acel avion ori nu a fost activat sau a fost configurat gresit pentru a fi actionat numai manual, cand trebuia sa fie activat automat la momentul impactului. (Cel mai apropiat centru aflat in Moscova nu a reperat nici un semnal venit dinspre Romania)

ROMATSA, institutia care ar fi trebuit sa cordoneze STS si celelate servicii de cautare a locatiei a fost inutila si din motivele enumerate mai sus, dar si de un pic de incompetenta.

Concluzia mea este ca acei oameni (medicii, piloti) ca de acest eveniment recent vorbeam, cei care au avut o aterizare fortata in muntii nu aveau sanse sa fie gasiti in 30 minute in Romania, datorita proastei organizari si cadrului legislativ foarte birocratizat.

Numai in Romania sa nu fi, in caz de accidente si nu numai . . .

Au murit doi oamenii, cine plateste ??

Se schimba ceva ?

Au invatat ceva ?

Raspunsul sec este ca, Nu !!!

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns