Shakshuka (Oua in sos de rosii)


Shakshuka (Oua in sos de rosii)

Shakshuka (Oua in sos de rosii)


Complexitate: Redusa
Timp preparare: < 30 minute


Ingrediente:

2 oua
2 rosii
1 ardei gras
1 ceapa
1 lingurita zahar brun
1 lingura ulei de masline
1 lingurita pasta rosii
50 ml apa
1/2 lingurita chimen
1/2 lingurita piper cayenne
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita usturoi granulat
o frunza dafin
patrunjel verde
sare

Mod de preparare

Punem chimenul in tigaie (mai adanca), dupa ce este prajit se adauga ulei de masline si ceapa tocat, cat mai marunt.
Dupa ce ceapa s-a calit adaugam ardeiul taiat in fasii si il lasam sa se patrunda cu aroma lui insa fara al praji.
Dupa aceasta etapa se adauga rosii taiate cubulete si se lasa la foc pana se inmoaie, apoi adaugam apa (50 ml), pasta de tomate, zaharul brun, piperul cayenne, boiaua, usturoiul, cimbrul, frunza de dafin si sare toata dupa gust.
Se lasa pe foc la flacara mica pana devine ca un sos.

Se adauga ouale in mijlocul tigaii si se lasa pe fic sa se gateasca si vor ramane moi, tocam patrunjel verde si presaram peste.

Mod de servire
Se serveste cu paine prajita !
Pofta mare !

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns