Prajitura Alba ca Zapada


loading...

prajitura-alba-ca-zapada

prajitura-alba-ca-zapada


Timp Preparare: < 3 ore
Complexitate: Complexitate Avansata

Ingrediente:

Foi:
– 10 linguri lapte
– 10 linguri zahar
– 10 linguri ulei
– 1 lingurita amoniac stins in otet
– 2 oua
– sare
– faina cat cuprinde
Crema:
– 1 litru lapte
– 8 linguri rase faina
– 6 linguri rase zahar
– zeama si coaja de la o lamaie
– 200 g unt


Mod de Preparare:

Prepararea Aluatului:
Se dizolva zaharul in lapte prin amestecare si se adauga treptat ouale, sarea, ulei, amoniac, apoi se adauga treptat faina si se framanta pana aluatul devine potrivit si pentru 3, 4 foi.(ingredinetele sunt pentru tava mare de aragaz)

Se presara cu faina dosul tavii si se coc la cuptor.


Prepararea Cremei:
Se toarna faina in 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul.
Laptele ramas se pune la fiert impreuna cu o coaja de lamaie.
Cand focul fierbe adaugati compozitia facuta cu lape rece peste oala in fierbere si as amestecasti continuu pana fierbe din nou si se poate dezlipi usor dupa vas, apoi lasati compozitia la racit.

Dupa ce s-a racit puneti untul (sa fie moale, nu din frigider) putin cate putin, amestecand energic.

Dupa se adauga zeama de lamaie, esenta de vanilie sau rom dupa preferinta.

Se face prajitura astfel: foaie, crema; foaie, crema foaie.

Tava cu prajitura se pune intr-o punga de plastic si inchideti-o bine si se pune la rece, apoi a doua zi se desface, se taie romburi si se pudreaza cu zahar pudra /si/sau nuca de cocos

Pofta buna !

loading...

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns