Clatite Americane – American Pancakes


pancakes - clatite americane

pancakes – clatite americane


Complexitate: Redusa
Timp Preparare: < 30 minute

Ingrediente:

400 g faina
500 ml lapte
4 oua
3 lingurite rase praf copt
1/2 lingurita rasa bicarbonat
un varf sare
5 linguri zahar
zahar vanilat
6 linguri ulei
topping – pentru topping puteti lua sos de ciocolata, siop, etc (ce va place)


Numite si Flapjack sau Hotcakes, clatitele americane au inceput sa fie apreciate si la noi.
Se servesc deobicei la micul dejun cu siropul de artar, dar si cu fructele proaspete, sosuri de ciocolata, vanilie, marmelada, etc.

Mod de preparare

Se punea faina intr-un vas mai mare, peste turnam praful de copt, bicarbonatul si zaharul.
Se trece amestecul printr-o sita.
IMG_20140214_161430

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza foarte bine, iar galbenusurile le mixam, dar nu mult cu putina sare.
IMG_20140214_161905

IMG_20140214_161441
Se amesteca laptele, uleiul si apoi ii adaugam galbenusurile, apoi adaugam peste faine si toate cele si amestecam de sus in jos adaugand la sfarsit, albusurile
IMG_20140214_1627241

Se obtine un aluat dens, cu o consistenta pufoasa.
IMG_20140214_163257

Se prepara intr-o tigaie de teflon in care fie, se unge cu un cubulet de unt (se sterge cu un servetel untul din tigaie dupa ce s-a topit), fie cu putin ulei (eu am facut cu ulei si s-au facut superb).

Se adauga cu un polonic in centru tigaii amestecul si se intinte uniform.

Cand incep sa se formeze basicute se intoc pe partea cealalta.

IMG_20140214_172336

Mod de servire
Se servesc cu un toppping ales de dumneavoastra ! Sunt delicioase !
Pofta mare !


Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns