Despre Morcovi, proprietati si benefici, dar si dezavantaje


morcovi

morcovi




Despre Morcovi

Morcovul sau numit stiintific „Dacus Carota” este o leguma bienala.
Partea Comestibila este tuberculul sau radacina, dar poate fi consumate si frunzele.
Sunt peste 100 de specii de morcovi si variaza de la culoarea portocaliu intens, la deschis, mov, galben sau alb.


Proprietati, Benefici si Dezavantaje Morcovi

Benefici:
Morcovul ajuta la cresterea celulara sanatoasa, intareste sistemul imunitar si lupta împotriva radicalilor liberi din organismul nostru.
Ajuta la problemei scalpului si matreti.

Morcovul contine minerale ca: Fier (0,66mg), Calciu (33mg), Magneziu (18mg), Fosfor (35mg), Potasiu (240mg), Sodiu (2,4mg).
Vitaminele pe care le contine morcovul sunt: Vitamina A, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B6, Vitamina C, Vitamina PP si fibre dietetice.

Proprietatile morcovului
– imbunatateste vederea
– ajuta la sanatatea pielii
– ajuta la pierderea in greutate
– bun pentru anti-imbatranire
– poate fi tratate arsurile pielii prin comprese din suc de morcov
– cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastro-intestinale
– trateaza edemele
– protejeaza dantura
– mentine sanatatea colonului
– previne cancerul
– previne bolile cardiace
– previne infectiile
– previne anemia



Dezavantaje – Nerecomandati
Morcovul poate provoca tulburari de somn si digestive, dar si pierderea poftei de mancare.

Cate calori au Morcovii ? – Raspunsul mai jos !


Legume – Morcovi

Calorii/100g – 41

Densitatea Calorica Foarte Mica – 0.4

Valoare Nutritiva

  • *CZE% Valori pentru 100 g
  • 0% Grăsimi – 0.24g
  • — 0% Grăsimi saturate 0.034g
  • — Grăsimi polinesaturate 0.117g
  • — Grăsimi mononesaturate 0.014g
  • Colesterol – 0mg
  • 3% Sodiu – 69mg
  • 3% Carbohidraţi – 9.58g
  • — 10% Fibre – 2.8g
  • — 9% Zaharuri – 4.74g
  • 1% Proteine – 0.93g
  • 3% Glucide – 9.58g
  • Vitamine-
  • Minerale –
  • Altele –
  • Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.




Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns