Crema de zahar ars cu aroma de vanilie / rom – cea mai simpla reteta


crema de zahar ars

crema de zahar ars

Complexitate: Redusa
Timp Preparare: < 30 minute

Ingrediente:

Pentru 6-8 portii:
1l de lapte de vaca
250 g de zahar si inca 4 linguri de zahar
7, 8 oua
1 fiola de esenta de vanilie sau rom depinde de preferinte


Mod de preparare

Se pune laptele la fiert si apoi se raceste sau il raciti in caz de graba.

Intr-un vas termoizolant se topeste pe foc mic spre mediu cu cele 4 linguri de zahar se amesteca si se intinde apoi cand este camerilizat (culoare maronie deschisa) se intinde pe tot vasul si se lasa la intarit.

Intr-un vas mai adanc se pun ouale, apoi cu mixerul se amesteca bine punand treptat zaharul si esenta.

Apoi se adauga laptele si se amesteca cu telul totul.

Compozitia se pune in vasul izolant, iar vasul se pune intr-o tava cu apa si se pune la cuptor si se coace in jur de 30 minute.

Crema va avea o culoare galben maroniu si inchegata tare, aveti grija sa nu coaceti prea tare sau sa o lasati nefacuta.



Dupa ce se raceste se pune in frigider si se lasa la racit 2, 3 ore, dupa se serveste.

Pofta mare !

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns