Gogosi pufoase cu lingura


loading...
gogosi-pufoase-cu-lingura

gogosi-pufoase-cu-lingura

Complexitate: Redusa
Timp Preparare: < 90 minute (o ora si jumatate)

Ingrediente:

3 oua
150 grame de zahar
200 mililitri lapte
un plic de drojdie uscata
350-400 grame faina
sare
esenta de lamaie sau vanilie la alegere
coaja de lamaie rasa
zahar vanilat
zahar pudra
ulei


Mod de preparare

Se bat ouale bine cu un varf de cutit de sare si cu zaharul pana devine spuma alba, apoi se adauga laptele caldut, coaja de lamaie rasa, esenta si zaharul vanilat.

Dupa ce se amesteca bine toate, se pune faina treptat imprastiata pentru a nu face cocoloase si plicul de drojdie si se amesteca pana se face un pic mai gros decat facem aluatul pentru un chec.

Se lasa aluatul aproximativ 15 minute pana incepe sa creasca, se vede dupa bule.

Se pune uleiul la incalzit intr-o oala, ceaun ar fi cel mai indicat, iar dupa ce se incinge se ia cu lingura din aluat si se pune in ceaun.



Se intorc pe ambele parti pentru a se praji uniform si se pun pe servetele pentru a absorbi uleiul.

Dupa cateva minute se pun pe o farfurie sau platou si se presara peste zahar pudra, puteti folosi si zahar pudra cu aroma, se gasesc in comert sau amestecat cu putin zahar vanilat.

Mod de servire
Se servesc, cel mai indicat calde !
Pofta buna !

loading...

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

    ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns