Tort de sampanie


loading...
tort-de-sampanie-cu-zmeura

tort-de-sampanie-cu-zmeura

Complexitate: Redusa
Timp Preparare: < 60 minute (o ora)

Ingrediente:

Portie: 12 felii
Pentru blat:
– 100 grame faina
– 40 grame zahar pudra
– 1 galbenus
– 50 grame unt
– 1 blat de biscuit (sau pandispan)

Pentru crema si ornat:
– 2 linguri jeleu de zmeura
– 2 galbenusuri
– 50 grame zahar
– 125 mililitri sampanie
– coaja rasa de la o lamaie si sucul acesteia
– 6 foi gelatina alba
– 2 albusuri
– 400 mililitri frisca
– 75 grame fasii de ciocolata alba
– 75 grame fulgi de bezea
– 100 grame boabe de zmeura
– 1 lingurita zahar pudra cernut


Mod de preparare: Aluatul

Fie va cumparati aluatul, fie vi-l faceti:
Pentru aluat trebuie sa incingeti cuptorul la 200 grade celsius, se framanta aluatul din faina, zahar pudra, galbenus si unt, se face fragezit si pufos, iar dupa se pune la 30 de minute la rece.

Se unge cu grasime o forma de blat si se pune aluatul.

Aluatul se inteapa cu o furculita si se lasa la copt 10-15 minute, apoi se lasa la racit si se rastoarna pe un platou.

Dupa ce s-a racit, se incalzeste jeleul si se pune peste blatul facut de noi.

Blatul de biscuiti se taie pe doua nivele, iar stratul de jos se pune peste blatul uns cu jeleu si se aseaza un inel pentru torturi.


Mod de preparare: Crema

Se bat galbenusurile si zaharul pana se face o spuma si se amesteca pe rand cu sampanie, coaja de lamaie si sucul acesteia.

Se inmoaie gelatina, se dizolva si se amesteca, separat se bat albusurile, apoi se adauga 100 ml de frisca si se omogenizeaza pe rand in compozitia principala.

La alegere puteti jumatate din crema o punem peste blatul de biscuite (pandispan) si restul peste tort sau puteti pune toata crema, iar pe deasupra se poate orna numai cu frisca.

Dupa ce ai pus crema, puneti peste ultima parte de blat si il lasati la racit in frigider pentru cateva ore/

Se bate 300 de mililitri de frisca si se orneaza tortul, iar in mijloc se pune ciocolata si la alegere fulgii de bezea, iar in functie de preferinte si imaginatie asezati zmeura.

Mod de servire
Inainte de servire se presara zahar pudra peste el.
Se lasa la frigider si de acolo se serveste !

Pofta buna !

loading...

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns