Telenovela Brexit


In afara stirilor gen cancan expuse de toate agentiile, chiar si cele internationale, mai exista cate o analiza buna pe aici pe colo, dar vad ca nimeni nu spune acest lucru:
„totusi diferenta dintre leave and stay este de numai 3,9%”, din punctul meu de vedere acest referendum este neconcludent si o democratie solida nu se poate baza pe o asemenea diferenta care poate imparti si imparte orice tara si natiune in doua parti aproximativ egale, cred ca trebuie redefinita „majoritatea decide”, o majoritatea mi se pare cand procentajul depaseste 60%, DA, atunci majoritatea a decis !

Acest Premier David Cameron, probabil cel mai prost premier din istoria Angliei s-a bazat pe acest referendum ca poate sa pluseze cu beneficii din partea UE, o Anglie care deja are un statut preferential.

Un beneficiu major pe care Anglia si-l dorea era sa isi aiba propria politica a imigratiei, ceea ce nu se poate asa ceva daca doresti o piata comuna.

UE va avea de pierdut, dar cel mai mult va avea UK de pierdut, deja multe companii vor sa se retraga din Londra, cel mai mare centru economic din Europa.

Pe termen mic si mediu, UK va trece prin momente delicate, dar temenele acestea incep sa se scurga din momentul in care incepe iesirea UK din UE (in aproximativ 2 ani).

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

Tags: , , , ,
  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns