Klaus Iohannis a declansat procedura privind referendumul


Presedintele Klaus Iohannis, a spus in discursul prezentat pentru „mica unire”, ca va incepe procedura unui referendum si s-a si tinut de cuvant, azi declansand procedura, privitor la cele petrecute zilele trecute, cand guvernul a incercat pe sub maneca, sa introduca o ordonanta de urgenta privind legea amnistiei si gratieri, in care se dezincrimineaza partial si abuzul in servicu, unde, daca suma nu depaseste 200.000 lei ca si prejudiciu, acesta nu mai este cercetat, aici se incadreaza si cercetarile in dosarul lui Liviu Dragnea, dosar care va fi inchis, daca legea va trece.

Legea prin efectele sale duce si la eliberarea a peste 2.500 de detinuti, printre ei numarandu-se si nume sonore, ca: Dan Voiculescu si Cristi Borcea si nici denunturile nu vor mai putea fi facute la mai mult de 6 luni de la data infractiuni, mai mult de atat, denuntul va putea fi facut numai de pagubit, nu de alte persoane.

Legea duce la anularea a peste 30% din cazurile cercetate momentan de DNA, in cazul a mai multor politiceni cunoscuti.

Scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis pentru Senat:

„Stimate Domnule Presedinte al Senatului,

Stimate Domnule Presedinte al Camerei Deputatilor,

In temeiul dispozitiilor art. 90 din Constitutia Romaniei si al dispozitiilor art. 2 si 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, intentionez sa cer poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa suverana cu privire la urmatoarea problema de interes national:

Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice.

Avand în vedere dispozitiile legale mentionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum national referitor la problema sus-mentionata.

Cu intreaga consideratie,

Presedintele Romaniei, KLAUS WERNER IOHANNIS”

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns