Victoriiieeeeeeee: Grindeanu „Legea amnistiei si gratieri va fi abrogata”


Grindeanu pe scurt, dupa presiunile strazii, presiunile externe, cum ar fi: UE, SUA, Germania si alte state care au condamnat aceasta lege, acesta a cedat si a spus ca maine dimineata in sedinta de urgenta, va abroga aceasta lege, iar urgent, va chema toate partidele la consultari pentru a reface legea astfel incat sa fie in concordanta cu decizia CCR.

Declaratia lui Grindeanu:

„Am ascultat şi am văzut şi auzit în aceste zile foarte multe opinii. Multe di partea colegilor de partid din care fac parte de 20 de ani, din coaliţia guvernamentală, colegi de politică.

Am auzit vocea străzii.

Vă spun decizia mea ca prim ministru – Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Pe de o parte, pe cealaltă argumentele celor care ne-au susţinut – pare ruptă în două. E ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva.

Tot ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp şi care nu au fost puse în practică, e normal, chiar conform legii, ca în cel mai scurt timp să îşi găsească transpunerea în cadru legal. Orice decizie a CCR e obligatorie pentru toată lumea.

Am văzut poziţiile oamenilor.

S-a creat un clivaj în societate.

Ca prim ministru, am luat după aceste zile câteva decizii.

Mâine vom face în regim de urgenţă o sedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. Folosesc termenul abrogare, e folosit de către Administraţia Prezidenţială.

O să demarez rapid o consultare cu toate partidele, pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem excluzînd poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, ca după un dialog pe care sper să îl am , în scurt timp să trimitem proiect de lege în parlament pentru punerea in acord a deciziei CCR cu cadrul legal.

Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat. Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele.

Dorecs în continuare a pune în practică programul de guvernare pentru care am fost votaţi. Avem 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin şedinţele viitoare de guvern.”

Afla noutatile !

Introduceti adresa de email si veti fi notificat la aparitia unui nou articol !

  • ADD YOUR COMMENT

    Lasă un răspuns